Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Теленор инвестира в система за ранно предупреждение на населението за бедствия и аварии
“Теленор” инвестира в създаването на техническо решение за ранно предупреждение, което ще позволи на службите на Министерството на вътрешните работи своевременно да известяват населението за природни бедствия и аварии.  Съответното споразумение подписаха днес вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и главният изпълнителен директор на “Теленор” България Стайн-Ерик Велан.

Решението, което “Теленор” разработва в тясно сътрудничество с експертите на Министерството на вътрешните работи (МВР), ще позволи на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" да изпраща съобщения на абонатите на “Теленор” в засегнатите райони с предупреждения и друга полезна информация, като например известия за очаквани бедствия, необходимост от евакуация, инструкции за действие в дадена ситуация, начини за връзка с кризисни центрове и щабове.

Очаква се техническото решение да бъде готово до два месеца, когато “Теленор” и МВР ще го представят официално. Услугата ще бъде напълно безплатна за потребителите и ще бъде налична на всички мобилни устройства, които поддържат т. нар. cell broadcast функционалност без допълнителни настройки. Съобщенията, изпращани чрез разработваното решение ще бъдат изписвани на кирилица. “Теленор” ще предостави допълнителна информация и помощ за ползването на услугата, когато тя бъде окончателно въведена в експлоатация.

„През последните две години инвестирахме в пълното обновление на мобилната мрежа на “Теленор” и в момента разполагаме с една от най-модерните мобилни мрежи в страната, подготвена и за работа в извънредни ситуации. Това бе доказано многократно от миналата година досега, като например по време на тежките снеговалежи през март 2015 година, когато за жителите на много населени места в Южна България мрежата на “Теленор” бе единствената връзка със света. Работим по решение, което ще позволи на партньорите ни от МВР да предоставят на гражданите, потребители на мобилни услуги, жизненоважна информация навреме и по най-удобния за тях начин“, коментира главният изпълнителен директор на “Теленор” Стайн-Ерик Велан.
31.05.2016
Share
София – Подписване на споразумение между „ Теленор” България и Министерството на вътрешните работи за изграждане на система за ранно предупреждение на населението за бедствия и аварии
31.05.2016
тегло: 725 KB
размери: 2084X3000 px
автор: Евгени Димитров
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и главният изпълнителен директор на “Теленор” България Стайн-Ерик Велан

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz