Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Теленор подкрепя обучения по онлайн безопасност за деца
В рамките на кампанията си за онлайн безопасност, Теленор подкрепя поредица от обучения и семинари за деца между 11 и 13 години, които ще се проведат в шест града в страната – Божурище, Елена, Шабла, Поморие, Панагюрище и Стара Загора. 

Програмата „Киберскаут“ се провежда за втора поредна година с цел да повиши информираността на учениците и техните преподаватели относно рисковете в интернет и начините за тяхното преодоляване. Образователната инициатива се осъществява съвместно с Националния център за безопасен интернет.

Първото обучение по програмата се състоя на 11 и 12 април с участието на 26 петокласници от Божурище и Костинброд. По време на двудневния интерактивен семинар децата научиха основните правила за онлайн безопасност, включително как да разпознават и избягват опасностите в интернет, както и към кого могат да се обърнат за помощ. Освен това, те имаха възможност да изпробват на практика конкретни техники за справяне със случаи на виртуално насилие и други проблеми в онлайн пространството.

Следващите обучения от програмата „Киберскаут“ ще се проведат в Елена и Шабла, съответно в началото на месеците май и юни, а през есента семинарите ще обхванат също така Поморие, Панагюрище и Стара Загора.

В края на обучението участниците получават сертификати за успешното му преминаване и имат възможност да организират собствени инициативи, с които да предадат наученото на своите връстници и да им помогнат при случаи на злоупотреби във виртуалното пространство. Най-добре представителите се отбори ще получат специални награди от Теленор, които ще им бъдат връчени на тържествена церемония в Деня за безопасен интернет през 2017 г.

В рамките на първото издание на програмата "Киберскаут" през 2015 г. бяха обучени 126 ученици от областите Смолян, Видин, Шумен, Плевен и Търговище. Теленор подкрепя инициативата като част от дългосрочния си ангажимент за осигуряването на безопасен достъп до интернет. Ежегодно операторът провежда широка образователна кампания, като през 2016 г. тя е насочена към разпознаването на различните форми на онлайн тормоз чрез специално разработен наръчник: http://cyberbullying.safenet.bg/. В края на 2014 г. Теленор бе първата компания в страната, която въведе филтър за блокиране на материали в интернет, съдържащи сексуална злоупотреба с деца.

Повече информация за инициативите на Теленор, посветени на безопасността на децата в интернет, е публикувана на уебсайта на компанията.
13.04.2016
Share
Божурище - Кампания на Теленор за онлайн безопасност
13.04.2016
тегло: 1288 KB
размери: 1945X3000 px
автор: Миро Златев

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz