Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Теленор откри обновена лаборатория в Техническия университет
Теленор откри обновената лаборатория „Антени и микровълнови комуникации” за студентите от Факултета по телекомуникации (ФТК) към Технически университет – София.  За модернизацията й, компанията предостави близо 45 хил. лева под формата на работещо телекомуникационно оборудване и цялостна реновация.

Обновената лаборатория бе открита днес от ректора на Техническия университет проф. Георги Михов, декана на ФТК проф. Илия Илиев, Георг Свендсен, директор „Изграждане на мрежата“ в Теленор и Ясен Гуев, главен директор „Корпоративна политика“ в компанията.

„Всички знаем, че теорията и практиката са две различни неща, а това важи в още по-висока степен за телекомуникационния бранш. Тази лаборатория ще даде възможност на младите инженери да се докоснат до актуално оборудване, използвано доскоро в нашата мрежа, и да се поставят в максимално близки до реалните условия. Вярвам, че това ще ги подготви по-добре за бъдещата им професионална реализация, а защо не и за кариера в Теленор“, каза Ясен Гуев на събитието.

В обновената лаборатория ще се обучават студенти от специалност "Телекомуникации". Теленор предостави средства за ремонта на помещението, използвани компютри и обзавеждане, както и телеком оборудване от най-висок клас, използвано преди пълната подмяна на мрежата на Теленор, която завърши в средата на миналата година. Оборудването обхваща почти всички преносни технологии при изграждане на телекомуникационна мрежа: IP рутери, мултиплексори с комутация на канали, микровълнови преносни линии, SDH и DWDM мултиплексори.

Проектът е част от дългосрочното партньорство между компанията и Технически университет – София, което датира от 2004 г. Миналата година компанията дари работещо телеком оборудване и на Висшето Военноморско Училище „Никола Йонков Вапцаров“ във Варна, Професионалната гимназия по телекомуникации в София и Техническия университет в Габрово. Инициативите са част от стратегията на Теленор за корпоративна отговорност с фокус върху подкрепата за образованието и младите хора в страната.
09.03.2016
Share
София - Откриване на нова лаборатория в Техническия университет
09.03.2016
тегло: 581 KB
размери: 2002X3000 px
автор: Миро Златев
Ясен Гуев, главен директор „Корпоративна политика“ в Теленор
София - Откриване на нова лаборатория в Техническия университет
09.03.2016
тегло: 1572 KB
размери: 1072X3000 px
автор: Миро Златев
София - Откриване на нова лаборатория в Техническия университет
09.03.2016
тегло: 800 KB
размери: 1941X3000 px
автор: Миро Златев

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz