Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Теленор дарява 6000 лева за младежи в нужда по проекта „Готови за успех“
Теленор отпусна 6000 лева за образованието на младежи в неравностойно положение по проекта „Готови за успех“ на Фондация „Помощ за благотворителността в България“ (ФПББ).  Сумата ще покрие годишните образователни разходи на трима студенти без родители, отгледани от роднини или в социални институции, които имат отлични академични резултати и са одобрени за участие в програмата. Стипендиите бяха връчени на официална церемония вчера от Ива Караиванова, ръководител на секция „Корпоративна отговорност“ в Теленор.

„Партньорството ни с фондация „Помощ за благотворителността в България“ датира от 2006, като през 2013 предоставихме възможност на служителите си да подкрепят разнообразни каузи чрез програмата за дарителство по ведомост. За нас е показателно, че най-голяма част от участващите колеги - около 30% - избраха да подкрепят инициативата „Готови за успех“, каза Ива Караиванова. До момента служителите на Теленор са дарили близо 6300 лева. „За да покажем своята съпричастност към колегите и добрата кауза, решихме да направим допълнително дарение, с което да осигурим стипендии за още трима млади таланти. Защото в Теленор вярваме, че промяната започва от самите нас.“, добави тя.

Инициативата „Готови за успех“ се осъществява от ФПББ в партньорство с фондация "Сирак" от 2006 година. Програмата подкрепя образованието на деца и младежи без родители, които са принудени са да работят, за да покрият основните си потребности, и рядко продължават образованието си. В проекта участват ученици последна година в гимназия или студенти държавна поръчка в български университети, на възраст до 26 години, които имат отлични академични резултати и амбиция да успеят със собствени усилия. До момента чрез инициативата са осигурени 1000 стипендии на обща стойност над 1 500 000 лв.
11.11.2015
Share
София - Стипендии от Теленор
11.11.2015
тегло: 524 KB
размери: 2002X3000 px
автор: Миро Златев
Представители на Теленор и двама от стипендиантите на компанията по проекта „Готови за успех“.

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz