Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Победителите в конкурса за социални каузи „Звездите на МЕТРО“ получиха своите награди на специална церемония
На специална церемония МЕТРО Кеш енд Кери награди победителите в своя конкурс за социално отговорни компании „Звездите на МЕТРО“ 2015.  Класираните на първо място във вота на журито - комуникационна агенция „Пачуърк“ и социалният предприемач, сдружение с нестопанска цел „Онкоболни и приятели“ получиха специални статуетки и финансиране от 5000 лева за своите начинания. Специална награда получи и каузата на доктор Венцислав Стоев от Силистра, „Годишна награда за талантливи ученици и учители“, която с 3983 гласа зае първото място в гласуването през Интернет. С приз за популярност в социалните медии бе отличен софийският ресторантьор Стефан Чолаков, чиято кампания за споделена храна за социално слаби и възрастни хора придоби значителна популярност в онлайн пространството.

Наградите на победителите бяха връчени от Вероника Пунчева, Управляващ директор на МЕТРО Кеш енд Кери България и Милена Кънчева, координатор на Гражданско движение ”Помощ на лица с проблеми в развитието“, чиято кауза, подкрепена от финансова къща „Счетоводсто.БГ“, спечели първото издание на „Звездите на МЕТРО“ през 2014.

„Най-голямата подкрепа, която можем да осъществим за малките фирми, е да дадем възможност да популяризират това, което правят, за да съберат повече съмишленици.“, каза Вероника Пунчева. „Десетки малки компании от цяла България работят упорито не само, за да реализират мечтите си, но и да правят добро за общността, сред която живеят. През 2015 година в кампанията, със свои истории, се включиха 55 предприемачи, а за тях в Интернет гласуваха над 35 000 души.“

Конкурсът на МЕТРО Кеш енд Кери, които разкрива човешкото лице на бизнеса и дава възможност на малките фирми дарители да получат признание, за усилията които полагат в подкрепа на своите общности, се радваше на значима обществена и медийна подкрепа.

В церемонията по награждаването се включиха олимпийската ни шампионка от Пекин 2008 Румяна Нейкова, която самата развива своя кауза, подготвяйки в първия български парагребен клуб „Академик“ атлети с увреждания и фондация „Димитър Бербатов“, представена от изпълнителния й директор, Димитрина Ходжева.

Останалите финалисти в конкурса получиха своите сертификати от партньорите на МЕТРО в конкурса – Български дарителски форум, Лайънс клуб България Дистрикт 130, вестникарска група „България“, списание „Регал“, информационният портал Offnews, телевизиите bTV и Bulgaria on Air.

Сред 11-те финалисти в конкурса „Звездите на МЕТРО“ намериха място професионални клиенти на МЕТРО Кеш енд Кери – ресторантьори, собственици и собственици на малки магазини, а също така представители на малкия бизнес от цялата страна.

МЕТРО Кеш енд Кери ще надгради своята инициатива създавайки свой клуб „Звездите на МЕТРО“, който с помощта на партньори от неправителствения сектор ще предоставя информация за добри дарителски практики и успешни проекти и ще разширява кръга на компаниите, които даряват устойчиво, прозрачно и ефективно.

Специален адрес, подписан от министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, приветства инициативата на МЕТРО да популяризира усилията на малкия бизнес в подкрепа на благотворителни каузи и грижата за населените места.

За позитивното настроение на събитието допринесе и изпълнението на класическа китара на Георги Димитров, ученик от 9 клас от музикалното училище „Любомир Пипков“, град София, чийто майсторски инструмент е подарък от фондация „Димитър Бербатов“.



Победителите:

„Нарисувай ми усмивка“ е проект на на сдружение с нестопанска цел „Онкоболни и приятели“ от Бургас, неправителствена организация със статут на социален предприемач, която финансира социалните и здравните си програми с изработка на стоки от текстил - кукли, подвързии за книги, чанти, сувенирни магнити, тениски с апликации и рисунки. Всички модели се разработват от художник и се изработват от жени с група инвалидност от ТЕЛК.



„Не бъди дърво! Спаси дърво!“ е проект започнат през 2007 година от варненската агенция за комуникации „Пачуърк“, която събира ненужна хартия за рециклиране, за да финансира засаждането на гора със закупени от тях дръвчета, разположена в местността Черноморец край Варна.


07.10.2015
Share
София - Победителите в конкурса за социални каузи „Звездите на МЕТРО“
07.10.2015
тегло: 806 KB
размери: 2002X3000 px
автор: Миро Златев
Всички отличени и Вероника Пунчева, управляващ директор на МЕТРО Кеш енд Кери България
София - Победителите в конкурса за социални каузи „Звездите на МЕТРО“
07.10.2015
тегло: 542 KB
размери: 2122X3000 px
автор: Миро Златев
Вероника Пунчева награждава комуникационна агенция „Пачуърк“
София - Победителите в конкурса за социални каузи „Звездите на МЕТРО“
07.10.2015
тегло: 547 KB
размери: 2002X3000 px
автор: Миро Златев
Сдружение с нестопанска цел „Онкоболни и приятели“
София - Победителите в конкурса за социални каузи „Звездите на МЕТРО“
07.10.2015
тегло: 669 KB
размери: 2002X3000 px
автор: Миро Златев
В церемонията по награждаването се включиха олимпийската ни шампионка от Пекин 2008 Румяна Нейкова
София - Победителите в конкурса за социални каузи „Звездите на МЕТРО“
07.10.2015
тегло: 539 KB
размери: 2282X3000 px
автор: Миро Златев
Димитрина Ходжева, изпълнителен директор на фондация „Димитър Бербатов“ връчи една от наградтите
София - Победителите в конкурса за социални каузи „Звездите на МЕТРО“
07.10.2015
тегло: 783 KB
размери: 2002X3000 px
автор: Миро Златев
Всички победители и журито на конкурса

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz