Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Теленор започва серия от лекции в Технически университет - София
Теленор започва провеждането на серия от лекции, свързани с телекомуникациите в Технически университет – София. Те са част от

ежегодната образователна инициатива „Часът на Теленор“, която има за цел да подпомогне практическата подготовка на студентите.  По време на първия семинар участие взеха над 20 студенти, като следващите активности са предвидени за есента на тази година.

Лекциите се водят от специалисти от техническите дирекции на Теленор, които притежават дългогодишен опит в областта на телекомуникациите и информационните технологии. Темите са посветени на основните аспекти при изграждане, поддръжка и управление на телекомуникационната инфраструктура, работа с мрежови технологии и разработване на иновативни решения за бизнеса. Така младежите имат възможност да се запознаят с реални примери от работата в сферата на телекомуникациите, както и да получат ценни съвети относно бъдещото си кариерно развитие.

Освен това, Теленор предоставя на студентите възможност да се запишат за участие в практически упражнения, по време на които ще могат да се запознаят отблизо с работните процеси в компанията, както и с различните видове телекомуникационно оборудване и софтуерни приложения.

„Часът на Теленор“ е инициатива, която компанията провежда в подкрепа на професионалното обучение на младите хора в България. Теленор ежегодно провежда стажантска и стипендиантска програма, а също така дарява компютърни конфигурации и друго IT оборудване на училища, детски градини, университети, читалища и публични институции в страната. Наскоро компанията обяви конкурс „Дигитална класна стая“ за проекти, насочени към модернизацията на училищната среда в България с награден фонд в размер на 200 000 лева. Сред реализираните до момента проекти е и модернизирането на „Центъра за лидери“ в 19 СОУ „Елин Пелин“ в София, за което в края на 2014 година.

компанията дари 107 000 лв.
18.05.2015
Share
София - Лекция на Теленор в Техническия университет
18.05.2015
тегло: 585 KB
размери: 1993X3000 px
автор: Миро Златев
София - Лекция на Теленор в Техническия университет
18.05.2015
тегло: 452 KB
размери: 1993X3000 px
автор: Миро Златев

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz