Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Теленор започва образователна кампания за безопасен интернет
По повод Международния ден за безопасен Интернет, Теленор започва образователна кампания, посветена на безопасността на децата в онлайн пространството. Кампанията се осъществява съвместно с Министерство на вътрешните работи и Центъра за безопасен Интернет. Днес изпълнителният директор на Теленор Стайн-Ерик Велан, министърът на вътрешните работи Веселин Вучков и изпълнителният директор на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ Николай Бадински подписаха споразумение за съвместно партньорство на официална среща в сградата на Теленор.

„Вярвам, че осигуряването на безопасен Интернет е въпрос на споделена отговорност. За мен е чест да обявя партньорството на Теленор с Министерството на вътрешните работи и Центъра за безопасен Интернет, в рамките на което сме подготвили редица образователни активности в страната. Осигуряването на безопасен Интернет е един от ключовите приоритети на Теленор Груп в областта на социалната отговорност и ние провеждаме различни инициативи, посветени на тази тема във всички държави, в които оперираме“ –коментира главният изпълнителен директор на Теленор България Стайн-Ерик Велан.

„Децата използват Интернет от все по-ранна възраст и във всеки един момент могат да бъдат изложени на неподходящо съдържание или да станат жертва на измама. Именно затова превенцията на младите потребители в Интернет е сред основните ни цели. Похвално е, че една частна компания като Теленор също допринася за разрешаването на тези проблеми не само в България, но и на международно ниво, и работи в полза на обществото“ – заяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

Кампанията на Теленор има за цел да повиши информираността на деца, родители и учители относно рисковете в Интернет и начините за тяхното преодоляване. Като част от инициативата, Теленор съвместно с Центъра за безопасен Интернет и Министерството на вътрешните работи ще проведе поредица от семинари и обучения за деца от 5 до 7-ми клас в пет града в страната – Шумен, Търговище, Плевен, Видин, Смолян. Учениците, които посещават детските полицейски академии, ще имат възможност да придобият знания и практически умения относно рисковете на онлайн комуникацията, които впоследствие да предадат на своите връстници. С цел да насърчи усилията им, Теленор ще предостави специални награди на най-добре представилите се сред тях.

В рамките на тазгодишната кампания са планирани редица събития за деца и родители, както и издаването на материали с полезна информация и съвети за безопасно сърфиране.

В края на 2014 Теленор бе първият телеком в България, който въведе филтър за блокиране на материали в Интернет, съдържащи сексуална злоупотреба с деца. През 2011 компанията подкрепи и откриването на първата Българска линия за онлайн безопасност (БЛОБ), която предлага консултации по въпроси, свързани със сигурността на младите потребители в Интернет.
10.02.2015
Share
София - Подписване на споразумение между Теленор и МВР
10.02.2015
тегло: 528 KB
размери: 1993X3000 px
автор: Миро Златев
Изпълнителният директор на Теленор България Стайн-Ерик Велан, министърът на вътрешните работи Веселин Вучков и изпълнителният директор на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ Николай Бадински подписват споразумението за партньорство в областта на безопасността на децата в Интернет
София - Подписване на споразумение между Теленор и МВР
10.02.2015
тегло: 480 KB
размери: 2000X2734 px
автор: Миро Златев
Изпълнителният директор на Теленор България Стайн-Ерик Велан и министърът на вътрешните работи Веселин Вучков

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz