Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Ракът на простатата е втората най-честа причина за смърт от злокачествени заболявания при мъжете
Днес стартира информационната кампания за рака на простатата „Открито за мъжете”. Кампанията се организира за втора поредна година от Sanofi България, като нейната цел е да повиши информираността на обществото по проблема и да повиши ранната диагностика на заболяването.  Затова и слоганът на кампанията е „Проверката е висша форма на мъжественост“.

„У нас ракът на простатата е втори по честота сред новодиагностицираните злокачествени заболявания при мъжете и втората най-честа причина за смърт сред тях. Едновременно с това, обаче съществува висок процент на недиагностицираност на заболяването. Тревожен е фактът, че по данни на Световната здравна организация, се наблюдава тенденция за увеличаването на процентът на смъртността от заболяването в България и Румъния“. – сподели проф. д-р Александър Хинев, Секретар на Българското урологично дружество и Национален консултант по урология.

„Затова изключително важна е ранната диагностика и правилното лечение. Препоръчително е всеки мъж, навършил 45 години, един път в годината да посети уролог и да си направи профилактичен преглед. Българските пациенти имат достъп до най-иновативните световни терапии за лечение за рак на простатата, като за цялостната грижа и правилното проследяване на заболяването много важен екипния подход между лекуващия уролог и онколог на пациента.“ – допълни проф. д-р Асен Дудов, Председател на Българското онкологично дружество.

Една от причините за късното диагностициране на рак на простатата е неспецифичните прояви на заболяването, които се припокриват с други доброкачествени заболявания на пикочния мехур и простата. И въпреки това, специалистите призовават при появата на някои от следните симптоми - често и затруднено уриниране, включително и нощно време, бяла струя при уриниране, болка и дискомфорт в тазовата област, задължително всеки мъж да потърси съвета на уролог.

„Като глобален иновационен лидер Sanofi разработва и предлага медикаменти за хората с простатен карцином, но едновременно с това като социално отговорна компания инвестираме и в превенция на проблема. Затова и в последната седмица на ноември осигураваме безплатни профилактични прегледи при уролог в София, Варна, Пловдив и Плевен. Едновременно с това, вярваме, че с доверието и популярността на най-успешния български плувец Петър Стойчев, който е тазгодишният посланик на „Открито за мъжете“, ще допринесем за увеличаване на информираността по този проблем в обществото.“ - сподели Йерон Вайтес, генерален директор на Sanofi България.

„Подкрепям каузата, защото вярвам, че тя би запазила живота на много българи. Липсата на информация по темата и непознаването на симптомите е причината, хората да не разпознават проблема. За мен отговорното поведение е проява на мъжественост. Затова искам да призова всички български мъже да проявят тази отговорност към здравето си и един път в годината да се подлагат на профилактичен преглед.“ – мотивира участието си в капманията нейният посланик Петър Стойчев.

Безплатните профилактични прегледи ще се извършват в периода 24-28 ноември 2014 г. след предварително записване в следните медицински центрове: София – медицински център „Доверие“, ж.к. „Изток“, ул. Лъчезар Станчев“ №5, телефон за записване – 0888 35 05 71 и ДКЦ №6, ул. „Коньовица“ 65, тел. 0888 25 75 56; Варна – МЦ „Нова“, кв. „Възраждане“, ул. „Вяра“ 7, тел. 052 57 06 70; Пловдив – ул. „Полк. Сава Муткуров“№30, ет. 1, тел. 0898 661153 и Плевен – МЦ „Уромед“, ул. „Дойран“ №140, тел. 064 830930.


28.10.2014
Share
София - Кампания за рака на простатата „Открито за мъжете”
28.10.2014
тегло: 744 KB
размери: 2008X3000 px
автор: Миро Златев
Петър Стойчев, проф. д-р Александър Хинев, Секретар на Българското урологично дружество и Национален консултант по урология и Йерон Вайтес, генерален директор на Sanofi България
София - Кампания за рака на простатата „Открито за мъжете”
28.10.2014
тегло: 637 KB
размери: 1993X3000 px
автор: Миро Златев
Проф. д-р Асен Дудов, председател на Българското онкологично дружество, проф. д-р Александър Хинев и Петър Стойчев

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz