Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

LACRIMA представи пълната си гама млечни продукти
На специално събитие днес LACRIMA представи пълната си гама млечни продукти. Обновеното портфолио на една от най-старите мандри в България (1959 година), се състои от краве сирене „Стандарт“– с изразен млечно-кисел вкус, изцяло по рецепта на БДС, краве сирене „Екстра“ с мек млечен вкус и висока масленост, кашкавал от краве мляко, масло и крема сирене. Наскоро бяха лансирани и продукти от овче мляко – сирене и кашкавал. Всички продукти на LACRIMA са по традиционна рецепта и с автентичен вкус, произведени изцяло ръчно от специалисти с над 20 години опит в областта.

По време на събитието бяха представени резултатите от потребителско проучване според което 57,8 % от българите консумират сирене всеки ден, но повече от 30% не познават нито един от производствените процеси. Сред най-познатите етапи е „зреенето“ – 77%, а най-непознат се оказва „изпичането“ и терминът „порцеланов лом“. Почти 85% процента мислят, че производственият процес е комбинация от машини и ръчен труд, а над 80% са и заявилите, че с интерес биха научили повече за процесите при производство на сирене.

„Резултатите потвърдиха предположенията ни, че българите консумираме сирене почти всеки ден, но само 5% от нас познават добре тайните на сиренарството. А вкусът и качеството на хубавото сирене се определят именно от внимателното следване на процеса, времето , което отделяме на всеки етап, грижата и опита на майсторите. Затова ние от LACRIMA за първи път в България ще повдигнем завесата, за да разкрием тайните на този традиционен за трапезата ни продукт“, коментира Анастасия Томешкова, Маркетинг директор на LACRIMA.

През следващите 3 дни LACRIMA ще осъществи първото по рода си излъчване „на живо“ от самата мандра. На сайта на марката www.lacrima.bg всеки ще може лично да проследи етапите от производството на сирене. Това става възможно благодарение на инсталираните в мандрата камери, които в продължение на 3 дни ще предават в реално време. Виртуалните посетители няма да бъдат само гости, но ще имат възможност да вземат и лично участие, изпращайки своето позитивно послание, което ще се прожектира директно върху ваните с мляко.

От днес в ефир тръгва и рекламната кампания на LACRIMA. Основното й послание е индиректна препратка към предпочитания от поколения традиционен вкус - „Хубаво българско сирене от 1959“ .

Продуктите на LACRIMA могат да бъдат намерени във веригите магазини.



Процеси в сиренарството*, разкрити от Илиан Илиев, Главен технолог на LACRIMA

Събиране на млякото

Окачествяване на млякото във фермата.Само мляко, отговарящо на стандартите на LACRIMA се събира в събирателните резервоари на дружеството.Стриктен ежедневен контрол в лабораториите на LACRIMA и независим мониторинг в акредитирана лаборатория два пъти месечно.Ние правим сирене от мляко и държим то да е истинско и качествено.



Пастьоризация

Основен процес в сиренарството, гарантиращ безопастност и качество на продукта. Свързан е само с кратка температурна обработка на млякото.



Изливане

След пастьоризация, млякото се излива в големи еднотонни вани, където се осъществяват останалите етапи от процеса на подсирване. Имаме специално обособени помещения за краве и овче мляко.



Подсирване

Оттук започва тайната на процеса.Тук добавяме фермента и живите български бактерии ,които осигуряват вкуса и структурата на продукта. Във всяка вана се влага точно определено количество закваска, която в последствие ще даде специфичния вкус на сиренето.



Нарязване

Нарязваме сиренината на малки призми и обработваме нежно,важен е процеса на обработка и големината на сирените зърна. Процесът се извършва ръчно от опитни майстори-сиренари.



Завалване

Обработката продължава с „изпичане“ на сиренните зърна с цел последващо получаване на сиренния блок. Изпичането не е свързано с фурна! Прави се ръчно във ваните, с особено внимание да запази целостта на зрънцата сиренина.



Отцеждане

Отделяме суроватката от продукта като я източваме от ваните.



Повиване

Следва пресоване и самопресоване на блока с цел получаване на нежна с добра структура сиренина. При този процес прясната сиренина се натиска с тежести, за да може да се отцеди идеално и да се получи по-твърда консистенция. С доброто изпълнение на този процес е свързана твърдостта на сиренето.



Нарязване на буци

Процесът дава външния вид на сиренето . Цялата сиренина от ваната се нарязва на парчета с правилна форма и с определени размери, които пасват на размерите на тенекиите , в които сиренето ще зрее през следващите седмици.



Поставяне в тенекия

Следва предварително 24-часово зрееене на сиренето в тенекии с майчина саламура , заливане със пастьризирана саламура и затваряне на тенекиите за същинското зреене.



Зреене

Продуктът зрее при контролирана температура мин.45 дни.Това е процесът, формиращ аромата и вкуса на продукта в резултат на протичащите в него биохимични процеси на разграждане .Бактериите свършват своята работа, оформя се окончателния вкус на сиренето .



След узряването , следва отцеждане, разфасоване и опаковане на продукта във вакуум фолио за продажби.



*Сиренарство – технология и процес за приготвяне на сирене, започващ с начален етап на събиране на млякото и приключващ с пакетиране на вече узрялото сирене.
15.07.2014
Share
София - представяне на гама млечни продукти LACRIMA
15.07.2014
тегло: 632 KB
размери: 2242X3000 px
автор: Миро Златев
София - представяне на гама млечни продукти LACRIMA
15.07.2014
тегло: 587 KB
размери: 2233X3000 px
автор: Миро Златев
Анастасия Томешкова, Маркетинг директор на LACRIMA
София - представяне на гама млечни продукти LACRIMA
15.07.2014
тегло: 632 KB
размери: 1993X3000 px
автор: Миро Златев
Анастасия Томешкова - Маркетинг директор на LACRIMA, Илиан Илиев - Главен технолог на LACRIMA и шеф Ради Стамболов
София - представяне на гама млечни продукти LACRIMA
15.07.2014
тегло: 611 KB
размери: 1899X3000 px
автор: Миро Златев
Илиан Илиев - Главен технолог на LACRIMA и шеф Ради Стамболов
София - представяне на гама млечни продукти LACRIMA
15.07.2014
тегло: 587 KB
размери: 2233X3000 px
автор: Миро Златев
Анастасия Томешкова - Маркетинг директор на LACRIMA

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz