Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

В Шумен първи гласуват за "Любимите народни песни и хора на България"
Шумен стана последната спирка от първия етап на националното турне  „80 години БНР – Властелинът на ефира“. Оркестърът за народна музика на Българското национално радио, със специалните си гости, доайените на фолклорното ни изкуство Янка Рупкина, Володя Стоянов, както и младата и талантлива шопска певица Валерия Момчилова  забавлява шуменци в Градската градина. Под диригентската палка на Димитър Христов те изпълниха емблематични пиеси от репертоара на Оркестъра, а за любителите на танца имаше много хора от различни региони на страната.
В Шумен почитателите на народната музика първи гласуваха за „Любимите народни песни и хора на България“ – инициатива, която е част от поредицата събития за отбелязване на 80-годишнината на обществената медия. В специална кутия всеки можеше да пусне талон за народна песен или изпълнител, които са му любими. Така хората ще гласуват във всички регионални радиоцентрове в страната, а предпочитанията си ще могат да се изразят и чрез писма, адресирани до Българското националното радио - град София, булевард „Драган Цанков“ №4 за конкурса „Любимите народни песни и хора на България“. Третият вариант за участие в конкурса е на страницата folklore.bnr.bg. 100-те любими народни песни и хора ще бъдат обявени на 1-ви октомври 2014-а г. в Международния ден на музиката. 20 от тях ще бъдат издадени на диск и чрез жребии 100 души, участвали в допитването ще получат го получат като подарък.
Юбилейните концерти на БНР започнаха от Благоевград и преминаха през Видин и София. Те стартираха като благотворителни под мотото "Заедно в радост и в беда" е в знак на съпричастност и в подкрепа на пострадалите от наводненията в цялата страна. БНР инициира собствена национална благотворителна кампания за набиране на средства във всички градове, където обществената медия има регионални програми. В сградата на БНР на булевард "Драган Цанков" № 4 в София, както и в градовете Благоевград, Пловдив, Стара  Загора, Бургас, Варна, Шумен и Видин бяха поставени специални кутии за парични дарения. В рамките на 10 дни бяха събрани 4 898 лева. На 3-ти юли, генералният директор на БНР Радослав Янкулов връчи дарението на БЧК. Чекът беше приет от председателя на хуманитарната организация Христо Григоров.
14.07.2014
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2019 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz