Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Продължава съдебната сага по делото на ОББ и Национален хиподрум АД
В днешното съдебно заседание съдът трябваше да разпита свидетели на ищеца, които да установят, че ищецът е владял имота в продължение на 16 години и го е придобил по давност, както и свидетели на Национален хиподрум АД и Обединена българска банка АД , които да докажат обратното. След като 5 съдебни заседания ищецът боледува и това беше повод за отлагане на делото, за днешното съдебно заседание се разболяха свидетелите му. Тъй като разпитът на посочените от страните свидетели се извършва съвместно - в едно съдебно заседание, за пореден път ищецът стана повод за отлагане на делото. В днешното съдебно заседание след многократни отлагания беше изслушано и вещото лице по назначената от съда  експертиза, която по искане на ищеца трябваше да установи местонахождението, площта, границите и статута на имота и построените в него сгради, които ищецът твърди да е владял. Теренът на Национален хиподрум АД е с площ повече от 500 дка и попада в територията на два района- Район Люлин и Район Банкя. Общоизвестно и  общодостъпно, като информация е обстоятелството, че за Район Люлин Кадастрална карта и регистри  са одобрени през 2010г. ,а за Район Банкя през 2012г., тъй като тази информация се оповестява на сайта на АГКК  и я има във всяка община.  Това обстоятелство, което всеки, без да е специалист, може лесно да установи, явно е убягнало на вещото лице по делото. При изготвяне на заключението и скиците, които да го онагледят, се оказа, че вещото лице въобще не е взело предвид, че за терените на Национален Хиподрум има одобрена кадастрална карта далеч преди изготвяне на заключението. Вещото лице откровено заяви  пред съда, че имотите  са полски (земеделски), въпреки общоизвестния факт, че терените представляват скъпо струващо спортно-техническо съоръжение.

И лаиците знаят, че при одобрена кадастрална карта за определен имот,  не може да се направи нито сделка, нито да се предяви иск за имота, ако той не се опише по скица, издадена от Агенция по кадастъра.

Делото на ветеринаря, обаче, явно се гледа по особен ред - имотът е описан както от Ветеринаря, така и от вещото лице в  заключението без да се държи сметка, че има одобрена кадастрална карта за региона, което прави трудно да се разбере за кои имоти точно става въпрос.

Вещото лице не можа да даде смислени отговори на поставените му в тази връзка въпроси от адвокатите на Национален хиподрум АД и ОББ АД и те поискаха замяна на вещото лице поради очевидната му некомпетентност. След пререканията в съдебната зала заключението не беше прието, като съда отложи решението си дали да замени вещото лице или да приеме заключението му за по-късно.

В следващото съдебно заседание, насрочено за 09.06.2014 г., съдът трябва да разпита свидетелите по делото, като съдът изрично указа на ищеца, че това е последната му възможност да доведе своите свидетели.
31.03.2014
Share
София - Съдебно заседание по делото Национален хиподрум АД и ОББ АД
31.03.2014
тегло: 826 KB
размери: 1785X3000 px
автор: Стефан Марков
Съдебното заседание
София - Съдебно заседание по делото Национален хиподрум АД и ОББ АД
31.03.2014
тегло: 780 KB
размери: 2240X3000 px
автор: Стефан Марков
Адвокатите на ОББ

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz