Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Кметът на Варна Иван Портних подкрепи студентите от Техническия университет в Shell Eco-marathon Европа 2014
Кметът на град Варна - г-н Иван Портних, заяви подкрепата си за студентите от Техническия университет,  участници в европейската надпревара Shell Eco-marathon 2014 на специално организирано събитие. На среща с бъдещите инженери той обяви ангажираността на общината към отбора и им пожела да представят достойно града и университета си на престижната международна надпревара. Към пожеланията за успех на студентите се присъедини и доц. д-р инж. Христо Скулев – заместник-ректор на Технически университет Варна, домакин на събитието.

„Студентите от ТУ - Варна в Shell Eco-marathon Европа са носили гордост на града през годините на своето участие в Shell Eco-marathon. Тяхната нестихваща амбиция да покоряват нови върхове в международни изяви като Shell Eco-marathon ми дава основание да смятам, че бъдещите иноватори на България и света изграждат своите знания и практически умения с внимание към някои от най-съществените глобални проблеми днес, каквито са недостигът на енергия и нуждата от намиране на устойчиви решения за транспорта в градска среда. Пожелавам успех на момчетата в едно толкова сериозно начинание и с нетърпение ще очакваме тяхното победоносно завръщане от финалите в Ротердам“, заяви Иван Портних.



Екипът на Технически университет – Варна в Shell Eco-marathon 2014 ще се конкурира с над 224 отбора от цяла Европа в търсене на ефективни и екологично ориентирани транспортни решения. За целта те полагат последователни усилия за подобряване на конструкцията на електромобила си, така че той да се придвижва с по-нисък разход на енергия, каквито са изискванията на състезанието.



„С днешното събитие бихме искали да вдъхнем увереност и самочувствие на студентите от Технически университет - Варна, да им помогнем да повярват в своите сили и възможности. През миналата година те конструираха автомобил с изключително интересен дизайн, а сега работят непрекъснато по подобряване на неговата енергийна ефективност. Тази година повече от всякога студентите имат нужда от подкрепата на ръководството на университета, на местните власти, на местните медии и на всички нас, за да могат успешно да завършат своя проект.“, сподели Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.



Отборът на Технически университет – Варна ще премери сили на финалите на Shell Eco-marathon Европа с електромобил, зареждан от електрическата мрежа. Тази година студентите ще се изправят пред едно допълнително предизвикателство – промяната в траекторията на градската писта. За целта пилотът на ТУ – Варна работи върху усъвършенстване стратегията за управление на автомобила, за да спести гориво и изведе екипа си на челни позиции в крайното класиране.



За Shell Eco-marathon Европа

Shell Eco-marathon е едно от най-иновативните и свързани с редица предизвикателства състезания за ученици и студенти в света, което се провежда всяка година в Европа, Америка и Азия. Целта на инициативата е да насърчи отбори от средни училища и университети по цял свят да проектират, конструират и да се състезават с енергийно ефективни автомобили. Победител е отборът, който измине най-голямо разстояние с 1 кВтч. или 1 литър гориво. Shell Eco-marathon осигурява и уникална възможност за обмяна на опит между тези участници, за които намирането на решения за устойчива мобилност в отговор на световното енергийно предизвикателство, е страст. Shell Eco-marathon демонстрира нагледно ангажимента на Shell да подпомогне света в посрещането на нарастващите енергийни нужди, работейки съвместно с партньори и студенти от цял свят.



Тридесетото издание на Shell Eco-marathon Европа ще се състои от 15-18 май 2014 г., за трети пореден път в Ротердам, Холандия. Мястото предлага редица предизвикателства, за да вдъхнови всички европейци, които се интересуват от проблема за бъдещето на енергията и как технологиите могат да задоволят нарастващата нужда от енергия на човечеството.



Shell Eco-marathon е глобална инициатива с отделни събития в САЩ и Азия: Shell Eco-marathon Северна и Южна Америка ще се проведе от 29 март до 1 април в Хюстън, САЩ; Shell Eco-marathon Азия - от 04 до 07 юли в Куала Лумпур, Малайзия.
31.03.2014
Share
Варна - Представяне отбора на Техническия университет за Shell Eco-marathon
31.03.2014
тегло: 1116 KB
размери: 1152X1728 px
автор: Любомир Бенковски - Бенджи
Отборът на ТУ – Варна и техния автомобил в лабораторията
Варна - Представяне отбора на Техническия университет за Shell Eco-marathon
31.03.2014
тегло: 903 KB
размери: 1152X1728 px
автор: Любомир Бенковски - Бенджи
Г-жа Камелия Славейкова – изпълнителен директор, Shell България
Варна - Представяне отбора на Техническия университет за Shell Eco-marathon
31.03.2014
тегло: 913 KB
размери: 1152X1728 px
автор: Любомир Бенковски - Бенджи
Проф. Ангел Димитров – мениджър на отбора на Технически университет – Варна в Shell Eco-marathon Европа 2014

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz