Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Истински сибирски тигър вече е част от експозицията на Националния природонаучен музей благодарение на ОББ
Сибирски тигър в реални размери вече е част от постоянната експозиция на Националния природонаучен музей.  Той е включен в новата диорама „Среща в усурийската тайга", разположена в отдел „Бозайници“ на най-стария музей за природни науки в страната и изградена с финансовата подкрепа на Обединена българска банка.



Макетът на хабитата на тигъра бе открит на 12 октомври от директора на музея проф. Николай Спасов и г-жа Емилия Иванова, заместник-председател на Сдружение „Обединени за милосърдие“ и директор на дирекция „Управление на човешките ресурси“ на ОББ. Представянето на тигъра в компанията на глиган, мечка и двете й малки бе съчетано с откриването на благотворителна изложба с творби на служители на ОББ и техните деца под наслов „Моето семейство рисува красотата на българската природа и художествени занаяти“.

„Включването на тигъра в секцията за бозайници обогатява експозицията ни от над един милион екземпляра не само видово, но и исторически. Това е най-едрият сред подвидовете на тигъра и всъщност най-големият представител на семейството на котките“, разясни по време на откриването проф. Спасов. Той допълни, че до края на годината със съдействието на ОББ ще бъде осъществен още един проект – обновяването на експозиционните витрини в откритата миналата година зала със скъпоценни камъни.



„Заедно с екипа на Националния природонаучен музей се обединяваме в мисията да поощряваме детския интерес към научните постижения още от най-ранна възраст. Вярваме, че именно любовта към науката ще бъде искрата, която да превърне най-малките й последователи в бъдещи изследователи“, заяви г-жа Емилия Иванова по време на откриването на шестото издание на благотворителната изложба с произведения на служители на банката и техните деца. Именно в този дух се проведоха и специални биоигри с присъстващите деца, които освен това последваха „стъпките на тигъра“ до самата експозиция на биогрупата на третия етаж на музея. В това време възрастните разгледаха изложените творби и дори закупиха с благотворителна цел онези от тях, които ги бяха впечатлили най-силно.

Изложбата се организира по инициатива на Синдиката на банковите служители на ОББ и Сдружение „Обединени за милосърдие“. Целта на инициативата е да събере средства за подпомагане на деца в неравностойно положение.

Тази година изложбата представя близо 100 творби, които ще останат във фоайето на Националния природонаучен музей до 24 октомври.


15.10.2013
Share
София - Сибирски тигър в Националния природонаучен музей, благодарение на ОББ
15.10.2013
тегло: 458 KB
размери: 1339X2000 px
автор: Александър Михайлов
София - Сибирски тигър в Националния природонаучен музей, благодарение на ОББ
15.10.2013
тегло: 420 KB
размери: 1278X2000 px
автор: Александър Михайлов
Емилия Иванова - заместник-председател на Сдружение „Обединени за милосърдие“ и директор на дирекция „Управление на човешките ресурси“ на ОББ и професор Николай Спасов - Директор на Националния природонаучен музей

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz