Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Стефан Рядков и Пламен Сираков на варненската оперна сцена
Стефан Рядков и Пламен Сираков се превъплъщават във Вазовите герои от „ДВУБОЙ” в ефектен мюзикъл с режисьор Ники Априлов. 

Един успешен творчески тандем – диригентът Станислав Ушев и режисьор-постановчикът Николай Априлов, стои зад постановката на мюзикъла „Двубой” по едноименната комедия на Вазов, който се реализира за първи път на варненска сцена. Премиерните дати – 1 и 2 ноември, са посветени на Деня на народните будители.

След оперетата „Българи от старо време”, която се играе с успех вече повече от две години, „Двубой” е второто музикално заглавие по българска класика на сцената на Варненската опера.

Освен тандема Станислав Ушев и Николай Априлов, след „Българи от старо време” към екипа се присъединява отново и актьорът Стефан Рядков, който изпълнява ролята на Драгалевски. На Пламен Сираков е поверена ролята на Чушкаров.

В състава на солистите влизат още Елена Атанасова, Петя Петкова, Пламен Долапчиев, Христо Сарафов, Даниела Иванова-Димова, Яница Нешева, Благовеста Статева, Людмил Петров и други. Художник на спектакъла е Радина Близнакова, а хореографията е на Константин Илиев. Мюзикълът „Двубой” е по либрето на Стефан Цанев, а музиката е на Димитър Вълчев.


30.10.2007
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz